Jednoduchá a přesto extrémně chutná troj-kombinace tvoří spolu s jahodami pro mě nepřekonatelnou svačinku nabitou energií a vitamíny. Můžete zvolit i jiné ovoce, doporučuji však méně sladké druhy kvůli vysokému obsahu fruktózy v datlích.
Nahořklé chuti vlašských ořechů se právě díky kombinaci s datlemi nemusíte obávat. Naopak jistě oceníte, že jde o vůbecnejméně tučné ořechy, které jsou v naší dietě nepostradatelné pro vysoký obsah omega 3 mastných kyselin. Ty pomáhají udržovat hladinu cholesterolu a snižují riziko vzniku žlučníkových kamenů. Díky vitamínu E a zinku přispívá konzumace ořechů k pružnosti pokožky a síle vlasů. Bylo též prokázáno, že obsahují 1,38 mg mědi na 100g, což je více než většina rostlinných potravin a masa. Měď umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá tak při prevenci chudokrevnosti. Obsahují též 14,3% velice kvalitníchproteinů.
TIP! Než začnete tuto raw pochoutku připravovat, namočte vločky a datle do vody. Namáčení suchých plodů a ovesných vloček se doporučuje pro jejich lepší stravitelnost a zároveň vám zaručí stálejší konzistenci pokrmu.
Pro výraznější chuť doporučuji ořechy na sucho opražit na pánvičce.
Nasekejte datle a vlašské ořechy nebo je spolu s vločkami smíchejte ve stolním mixéru. Směs stlačte na dno „bochníkové" formy o rozměrech cca 12 x 27 cm nebo podobně velké nádoby. Čtvrtinu jahod rozmačkejte vidličkou, případně doslaďte, a pokryjte jimi müsli ve formě. Zbytek jahod použijte na ozdobu. Takto připravené müsli nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Datle Vlašské ořechy Ovesné vločky Jahody Třtinový cukr Raw strava
Zdroj: receptynahubnuti.cz
Raw čokoládová pěna Müsli tyčinky Smoothie s řapíkatým celerem Cuketové tagliatelle s houbovo ořechovou omáčkou Raw čokoládový pudink Raw jablíčkové potěšení Citronové Smoothie Chia kokosová bomba RAW mandlový sen RAW čokoládovo - kokosový dort
Naši partneři