Nepražené kakaové boby mají výraznou hořkou chuť podobnou vysokoprocentním čokoládám. Dají se jíst samotně nebo přimíchat do směsi se sušeným ovocem. Využití od dezertů až po čokoládová mléka.
Kešu a makadamové ořechy si namočíme přes noc.
Rozmixujeme namočené ořechy a přidáme 1 lžíci kakaových bobů a kakao, mandlovou pastu, datle, prášek maca, mletou vanilku. Rozmixujeme do hladka. Pokud je směs příliš hutná, přidáme trochu vodu a opět promixujeme.
Nasekáme nadrobno zbylé kakaové boby a přimícháme je do zmrzliny. Vložíme do mrazáku na 12 hodin.
Podáváme s ovocem nebo jen tak.
Zdroj: lifefood.cz
Krémová polévka z dýně Marinovaná řepa s grilovaným kozím sýrem Řepa s pastou z oříšků a semínek Raw čokoládové kostky Dýňovo-řepné špagety v lahodném dresinku s muškátovým oříškem Raw zmrzlina Raw zeleninové těstoviny Kapustový raw salát Raw kari paštika Raw salát z řepy
Naši partneři