Cuketové sushi zasytí jak na oběd tak na večeři. Piniové oříšky a česnek dodá sushi oslnivou chuť.
Tento recept vzniknul na RAW FOOD akci na Biofarmě Žatec. Chtěli jsme použít převážně místní suroviny, a proto jsme nahradili avokádo cuketou a bylo to výborné!
Nejdříve nadrobno nasekejte pastiňák ve vysokootáčkovém mixéru a vložte jej do mísy. Následně umixujte cuketu na hustou kaši (bez přidávání vody ve Vitamixu). Spojte nasekaný pastiňák a cuketovou kaši do jedné hmoty. Hmotu dejte na 15 minut uležet a následně stačením slijte přebytečnou šťávu (kterou můžete vypít).
V mixéru umixujte najemno piniové oříšky a česnek. Tuto umixovanou směs přideje do mísy společně s Umeoctem a Himalájskou solí. Smotejte závitek: na mořskou řasu Nori natáhněte asi 0,5 cm vrstvu náplně, doprostřed naskládejte tenké proužky mrkve a okurky a závitek můžete smotat. Následně tento závitek nakrájejte na malé kousky a podávejte se Shoyu sójovou omáčkou na dochucení.
Sushi Pastinák Cuketa Piniové oříšky Česnek Umeocet Mrkev Okurka Sójová omáčka Mořské řasy
Zdroj: vitarecepty.cz
Smoothie s jahodami a chia Smoothie s kiwi a řeřichou Raw plněné avokádo Krásné ráno se zeleným smoothie Banánovo-papájový krém s chia semínky Zelené Smoothie Sušené RAW jablkové krekry Datlový dort s babánem Raw velikonoční beránek Tatarská omáčka
Naši partneři