Pohanková kaše

0.1 hvězdiček z 10 hodnocení   
Pohanková kaše

Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže jako jedna z mála obilovin je vhodná pro osoby trpící celiakií. Je významným zdrojem rutinu, který léčí problémy s cévami, hemoroidy i křečovými žilami. Vhodná je také pro psychicky a fyzicky namáhané osoby. Posiluje imunitu a využívá se i při detoxikaci. Z pohledu makrobiotiky stahuje a vysušuje, proto se doporučuje konzumovat hlavně v zimě, kdy prohřívá organismus.

Ingredience pro přípravu receptu: Pohanková kaše

Na kaši:

  • 1 šálek pohanky
  • 1 avokádo
  • voda
  • 3 lžíce snídaňové směsi Iswari
  • 1 lžíce Raw kakaa
  • 2 lžíce medu

Na polevu:

  • 1 lžička lněného oleje
  • 1 lžička agáve sirupu
  • 1 lžička RAW kakaa
  • Maliny na ozdobu

Postup pro přípravu receptu: Pohanková kaše

Pohanku namočíme přes noc do vody. Množství vody dáme dle konzistence kaše. Namočenou pohanku rozmixujeme v mixéru a přidáme další suroviny na kaši. Polevu vytvoříme smícháním surovin na polevu. Malinami nešetříme, jídlo příjemně zvýrazní.

Tagy receptu: Pohanková kaše

Kakao Agáve sirup Med Pohanka Maliny Avokádo

Zdroj: vitarecepty.cz

Diskuze k receptu: Pohanková kaše

Další recepty

Raw zmrzlina Ovocné knedlíky Salát plný vitamínů Sušenky s kousky čokolády Raw zelená polévka s arašídy Raw čokoládový pudink Wrap s červenou quinoou Malinové Smoothie Raw mexický květák Smoothie s včelím pylem

Naši partneři

  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Hrníčková kuchařka
    Kuchařka zaměřená na jednoduché pečení bez vážení s velkým množstvím hrníčkových receptů.