Červená řepa obsahuje železo, draslík, křemík, hořčík, zinek, vitamíny C, E, kyselinu listovou.
Podporuje činnost trávicích šťáv, jater a žlučníku. Významně pomáhá při detoxikaci organismu, pročišťuje krev, podporuje krvetvorbu, nervový systém a látkovou výměnu.
Řepu nakrájíme na plátky cca 3-5 mm, dáme do misky. Zalijeme ji panenským olivovým olejem, šťávou z ¼ citronu, trošku osolíme a přidáme asi lžičku česneku medvědího. Pokud chcete řepu trošku sladší, přidejte trošku agáve nebo javorového sirupu. Promícháme, uzavřeme a dáme přes noc do ledničky odpočinout.
Pasta - kešu ořechy a konopná semínka druhý den slijeme a s trochou čisté vody dáme do mixéru. Přidáme trochu soli, česnek medvědí, špetku kurkumy, čerstvý kopr, šťávu z ¼ citronu a vše rozmixujeme. Pastu můžeme připravit ráno a nechat ji do oběda odležet v ledničce.
Z ledničky vyndáme marinovanou řepu. Necháme plátky řepy odkapat. Na talíř klademe plátky řepy, které pomažeme vrstvou pasty a přiklopíme dalším plátkem řepy. Nahoře ozdobíme kouskem kopru. Jako oblohu dáme několik listů ledového salátu nebo římského salátu.
Červená řepa Olivový olej Kešu ořechy Konopné semínko Kopr Česnek Kurkuma
Zdroj: syrova-strava.cz
Tatarská omáčka Hruškové Smoothie s ovesnými vločkami Smoothie s včelím pylem Dýňové Smoothie Raw rajská polévka s avokádem a koprem Hummus Růžovo - zelené Smoothie Delikatesní jablkový salát Raw chleba Mrkvový krém se zázvorovým přívlastkem
Naši partneři