Senzační vege rawburgříky pro potěšení z každého sousta, s výživnými a přitom lehkými semínky nebo s variací, která je vašemu srdci nejbližší.
Nejdříve namočíme lněná, dýňová a slunečnicová semínka alespoň na čtyři hodiny. Poté je rozmixujeme. Nakrájíme na malé kousky mrkev, papriky a rajčata. Nasekáme cibuli a vše smícháme s rozmixovanými semínky. Mixujeme do těsta, podle potřeby můžete přidáme trochu vody.
Uděláme z těsta placičky, cca 1 cm tenké. Ozdobobíme bylinkami či semínky dle chuti - petrželkou, sezamovými semínky, kmínem nebo třeba červenou cibulí. Jemně je do těsta zatlačíme, aby se bylinky na těstě udržely.
Necháme zaschnout své rawburgery v průběhu 13 hodin pod 42 °C. Poté můžeme nechat alespoň tři dny v chladničce. Chceme-li uchovat déle, necháme proschnout důkladněji.
Pokud vám nechutná koření nebo bylinky, zkuste variantu se zeleninou nebo houbami. Můžete je předtím marinovat v oleji s nebo bez soli.
Zdroj: lifefood.cz
Raw Hummus Wrap s červenou quinoou RAW dezert na posílení imunity Cool melounová polévka Raw broskvový dezert Raw rajčatové placky plněné papriky Raw okurkovo - avokádová polévka Dýňová polévka s pikantními marinovanými kešu Raw salát s tahini zálivkou
Naši partneři