Kopřiva
Kopřiva se používá při nemocech kloubů, při krvácení z dásní, chudokrevnosti (anémie). Dá se také používat v kuchyni jako špenát. Kopřiva neobsahujekyselinu šťavelovou, pro kterou je špenát při některých onemocněních a poruchách nevhodný. Nejvhodnější pro využití v kuchyni jsou mladé rostliny sbírané brzy na jaře. Dále se Kopřiva dvoudomá může používat při onemocnění bronchitidou, cukrovkou, akné, nežidech a vyrážce. Kopřiva dvoudomá též podporuje tvorbu mateřského mléka.
Všechny ingredience smícháme v mixéru můžeme přidat trochu kokosové vody. A mixujeme do hladka.
Smoothie se pijí hned, aby se jejich síla přenesla do energie, kterou potřebujete na celý den. Kopřiva má detoxikační účinky. Nekombinujte ji každý den, střídejte smoothie s jinými ingrediencemi, například pampeliškové listy, jitrocelová listy.
Pomerančový pudink s chia semínky Kokosovo - mangové kuličky Dýňové Smoothie Raw salát RAW chřestová pizza Raw bramborový salát Raw zelená polévka s arašídy RAW dezert na posílení imunity Cuketové špagety s Raw omáčkou Raw pomazánka
Naši partneři